9.9.16

Asmeniškumai: 23 arba naujas gyvenimas

PHOTO: Barcelonalovesme, | AKINIAI: JIMMY CHOO | LAIKRODIS: MICHAEL KORS| PALAIDINĖ: VERA & LUCY | ŠORTAI: PIECES | BATAI: TAMARIS


Sunku patikėti, kad jau trečiąjį gimtadienį iš eilės sutinku vis kitoje šalyje. Džiugu, o kartu ir smalsu, ką naujo atneš naujieji metai. Būtent savo gimtadienio laikotarpį kartu su naujais mokslo metais visuomet tapatindavau su nauju gyvenimo etapu, naujais iššūkiais ir naujomis pamokomis.

Ko gero skaitytojų jau nenustebinsiu sveikindamasi iš Amsterdamo, mat čia nutariau pasilikti kiek ilgiau, nei planavau, tad panašu, jog manęs šioje šalyje dar lauks daug naujų iššūkių ir potyrių. Tuo tarpu tai - pirmieji metai, kuomet esu visiškai pilnai atsakinga už savo pačios gyvenimo vingius.

23-eji kai kuriems pasirodys ne tiek jau ir daug, tačiau man pačiai būtent šis amžius asocijuojasi su didžiąja riba tarp "pakankamai jauno spontaniškiems sprendimams ir vėjavaikiškiems potyriams" su "pakankamai suaugusio, kad galėtų rūpintis savimi ir savo ateitimi" Būtent nuo čia prasideda kitas gyvenimo periodas, kuomet jaunu vėjavaikiškumu ir nepatirtais pojūčiais jau galbūt slapstytis nereikėtų, priešingai - derėtų priimti viską taip, kaip yra ir džiaugtis naujais iššūkiais.

Labai mėgstu savo gimtadienį - paprastai būtent šią dieną daugelyje Europos šalių vis dar maloniai šildo vasarinė saulutė, tačiau daugelį žmonių jau kankina kasdienė gyvenimo rutina, kuri, po visų vasarinių atostogų, dar nebūna įgrisusi iki gyvo kaulo. Būtent malonus įsipareigojimų jausmas man pačiai atrodo maloniausias ir priimtiniausias. Iš tiesų niekuomet nemėgau švęsti savo gimtadienio draugų būryje, tačiau gimimo dienos idėja tiesiog nuostabi, o tą dieną gera prisiminti ir švęsti ją tyliai, galbūt kartais daugiau savo mintyse, nei realiai veiksmais.

Ir nors daugelis vis dar tvirtina esą amžius nereiškia nieko, man amžius vis dar reiškia daug - kiekvienais metais brendame į naujus pelkynus, tikriname naujus vandenis, ieškome savęs ir to, ko norime iš gyvenimo. Kiekvieni gyvenimo metai atneša ne tik naujovių, bet ir negandų, kurie galiausiai virsta didelėmis gyvenimo pamokomis, leidžiančiomis kitus metus sutikti kur kas lengviau, brandžiau ir foksuojantis į tik iš tiesų svarbius dalykus.

Priimkime kiekvieną gyvenimo dieną kaip dar vieną akmenėlį į savo didelę ir gražią žvyro krūvą, kuri, kažkuriuo gyvenimo momentu pavirs į tvirtą ir ilgaamžę tvirtovę.

Bučkis,
Uogintaitė

No comments:

Post a Comment

© 2016 Kotryna Uogintaite