13.1.17

Idealios kontūravimo paletės paieškos



Kontūravimo paletės turi begalę privalumų, nuo to, jog priemonę patogu transportuoti ir naudoti keliaujant, iki tokių, jog šiomis naudotis tiesiog kur kas paprasčiau, nei renkantis atskirus atspalvius iš skirtingų gamintojų produktų. Dėl šios priežasties itin smalsu surasti idealiausią veido kontūravimo paletę, tinakmą naudoti kasdien ir taip pat tiksiančią norint pasipuošti ryškesniu makiažu. Šį kartą visi pasirinkti produktai lengvai prieinami ir randami visose kosmetikos parduotuvės "Eurokos" kosmetiniuose stenduose. 

Apžvalgoje bus lyginamos keturios skirtingos kontūravimo darbams sukurtos paletės iš GOSH, Make Up Revolution, Gabriella Salvete ir Prestige. Kadangi prekiniai ženklai sukurti masinei rinkai, šiuos sudaro ne tik kontūravimo, bet ir įšviesinimo bei skaistinimo priemonės, padėsiančios užtikrinti, jog veidas įgaus dimensiją ir spindės tose vietose, kur spindėjimo reikia.

Pradėti norėtųsi nuo mažiausiai patikusio produkto iš Prestige. Įpakavimas labai kompaktiškas ir patogus keliavimui, keturių esančių atspalvų teoriniu lygmeniu turėtų pakakti norint atlikti kontūravimo darbus, tačiau čia vienintelę ir pagrindinę problemą sudaro paletėje esantys ypatigai tamsūs kontūravimo atspalviai. Taip pat tai, jog visuose juose yra apelsino spalvos pigmento, kuris kontūruotoms vietoms suteikia nešvaros įspūdį. Ir nors produktas lengvai tepasi, sąlyginai gerai sklaidosi, visgi tokio atspalvio paletė mūsų šalyje parinkta tikrai labai netinkamai, mat vyraujantis vartotojų odos atspalvis vargiai susidraugaus su tokio tamsumo produktu.

Tuo tarpu dideles viltis teikusi Make Up Revolution kontūravimo paletė "Ultra Cream Contouring Palette" sukėlė priešingą reakciją nei aprašytoji "Prestige". Prekinis ženklas jau kurį laiką garsėja puikios kokybės produktais, žema kaina ir pigmentuotais bei lengvai pritaikomais atspalviais. Kad ir kaip bebūtų, būtent paskutinio aspekto pasigedau naujojoje kreminėje kontūravimo paletėje. Pusė spalvų (kaip galima matyti nuotraukose apačioje) vargiai matosi susiliejus su oda. Paletė taip pat turi tą pačią problemą, kokią turi "Prestige", tačiau šiuo atveju pateisinti galima faktą, jog distributoriai nesiorientuoja į Baltijos šalių rinką, o kituose pasaulio kraštuose karamelinės odos merginų kur kas daugiau nei mūsų gimtinėje. Kad ir kaip bebūtų, paletė pasirodė pernelyg įnoringa ir sudėtinga naudoti, taip pat didelį neramimą kelia faktas, jog paletė pagaminta kreminiu pagrindu, kas sumažina jos galiojimo trukmę kone pusiau.

Daniškas GOSH prekinis ženklas nenuvylė (tačiau ir nenustebino nepriekaištingu produktu) pristatydamas kontūravimui skirtą paletę „Contour'n strobe kit". GOSH - nebe naujokas kosmetikos industrijoje, tad puikiai žino ir išmano kosmetikos vartotojų poreikius bei įnorius. Džiugu tai, jog skandinavišką dvelksmą galima jausti ir atspalvių pigmentų pasirinkimuose, mat būtent šilto plytų raudonumo atspalvio šioje paletėje pamatyti neteks, tad produktas bus kur kas lengviau panaudojamas net turint porcelianinę odos spalvą. Spalvos lengvai pasiskirsto, atrodo pakankamai natūraliai, tačiau vargu ar tiktų norint sukurti idealų vakarinį makiažą, kadangi pigmentai tikra švelnūs. Nepaisant to, produktas tikrai puikus ir didesnių priekaištų paletei neturiu - lengvas naudojimas, tinkamos ir daugeliui lietuvaičių tiksiančios spalvos (pasirinkti taip pat galima iš poros atspalviu: light, medium, dark).

Maloniausiai nustebino Gabriella Salvete paletė, turinti tris pagrindinius atspalvius, taip trokštamus norint išgauti sveikai švytinčio veido efektą. Turiu pripažinti, jog per eilę metų, kuriuos teko praleisti kosmetikos paieškose, nė karto neteko išmėginti Gabriella Salvete prekinio ženklo produkcijos. Priežasčių yra pora, ir, ko gero, jos vargu ar pasikeis, tačiau smagu, jog visgi kai kurie produktai ne tik pateisino, bet ir gerokai viršijo bet kokius turėtus lūkesčius. Paletėje yra tris patys svarbiausi atspalviai - rusvas bronzavimui, gelsvas iluminavimui ir rausvas skaistinimui. Produktai Galbūt paletėje norėtųsi turėti šalto atspalvio matinį kontūravimui skirtą rusvą atspalvį, tačiau apart to produktas tikrai labai universalus ir parankus visoms, norinčioms turėti viską viename. Spalvos pakankamai pigmentuotos (nors norint išgauti ryškesnį makiažą gali tekti gerokai pavargti), skaistalų atspalvis primena visų pamėgtą NARS "Orgasm" atspalvį, mat šiame taip pat yra auksu švytinčių dalelių. 

Išvados tokios, jog konkrečiam kontūravimui nė viena paletė netinkama iki galo, tad rekomenduoti kaip idealios kontūravimo paletės galima nebūtų, tačiau Gabriella Salvete paletė tikrai tiks ir patiks visoms ieškančioms idealaus trio veido dimensijai paryškinti, o GOSH paletė taip pat turi daug vilčių būti viena geresnių veido skaistinimo kategorijoje. Visas prekes (ir dar daugiau) galite rasti Eurokos kosmetikos parduotuvėje.

1 comment:

  1. Turiu šią Gariella Salvette paletę ir mielai naudoju (išskyrus bronzerį). Tikra patinka. Patiktų dar labiau, jei būtų geresnė sudėtis.

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite